Seizoen 2020-2021 staat in het teken van Belpop Bonanza Schoten.

Sinds vorige zomer dompelden Jan Delvaux en Jimmy Dewit zich helemaal onder in de Belpopgeschiedenis van Schoten. Ze maken niet alleen de voorstelling 'Belpop Bonanza Schoten' over hun vondsten, maar schreven er ook het boek 'Van Jean Bosco Safari tot de octobas' over en stippelden zelfs een fiets- en wandelroute uit met 10 unieke Belpop-pareltjes in Schoten! 

De makers: Jan Delvaux & Jimmy Dewit

Jan Delvaux is de auteur van ‘Belpop. De Eerste Vijftig Jaar’ (2011), ‘Rock Werchter. Sinds 1975’ (2014) en ‘Belpop Bonanza’ (2017). Hij vertelt al enkele jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en was de externe harde schijf van ‘Belpop’ op Canvas. Volgens Bart Peeters weet hij meer over Belpop dan Wikipedia.

Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) draait tafels bij Discobar Galaxie en onder eigen naam. Hij is auteur-componist en bedienaar van laptops en drummachines. Na honderden feestjes, festivals en radioshows heeft de man een meestergraad behaald.


VOORBIJ: Belpopavond

Maak kennis met de popgeschiedenis van Schoten. 
Meesterverteller Jan Delvaux en muzikale duizendpoot Jimmy Dewit lanceerden de enige echte Schotense Belpop wandel- en fietsroute. Voor deze gelegenheid nodigden ze enkele straffe lokale muzikale figuren uit voor een goed gesprek en sloten we af met een concert van David Thomaere Trio

Wanneer: dinsdag 21/07/2020 om 19u
 

David Thomaere Trio

Schotens pianist David Thomaere sloot de avond af met zijn jazztrio.
David Thomaere trio staat voor jazz met vlotte melodieën en opzwepende ritmes, met invloeden uit hedendaagse jazz en klassieke muziek, pop en hiphop. Eigen composities werden afgewisseld met een occasionele jazzstandard en hier en daar een (in een eigenzinnig jazzjasje gestopte) popsong. David Thomaere Trio is voer voor zowel jazzfanaten- en kenners als voor zij die graag eens van het genre proeven.

Piano: David Thomaere (laureaat Toots Thielemans Award 2012)
Drum: Antoine Pierre (Philip Catherine, TaxiWars)
Contrabas: Felix Zurstrassen (Conference of the Birds)

DELEN: